U subotu 5. decembra 2015. završen je kurs sportske ishrane i suplementacije, posle dve godine kontinuiranog trajanja. Započeo je u februaru 2014. godine sa mesečnim predavanjima koja su se održavala u edukativnom centru Udruženja za medicinu sporta Srbije. Ovaj kurs je jedinstven u regionu jer je rađen prema modelu lekarske komisije Međunarodnog olimpijskog komiteta („IOC Diploma in Sports Nutrition“). Kurs je zavrsilo 22 kolega među kojima se nalaze lekari (75%), treneri (20%) i farmaceuti (5%). Tokom većeg dela svog trajanja, kurs je bio podržan od strane Farmalogista i Esense, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na saradnji. Program kursa je bio koncipiran tako da je prva godina bila posvećena opštim temama iz oblasti sportske ishrane, dok je druga godina bila posvećena specifičnostima ishrane i suplementacije najpopularnijih sportova. Svako predavanje je obuhatalo analizu nekih suplemenata iz bogatog asortimana Esense i Farmalogista, koji su ujedno imali svoju dokazanu ergogenu primenu u sportu. Elektronsko glasanje, evaluacija i testovi kao provera znanja su bili sastavni deo svake od 24 nastavne jedinice kursa, koje su takodje bile bodovane za licencu od strane Zdravstvenog saveta Srbije. Svako predavanje je imalo video zapis i zajedno sa prezentacijama i referencama automatski je postavljano na sajt http://www.cis.edu.rs/kurs-ishrana-i-suplementacija/ CIS-a sa ograničenim pristupom isključivo za učesnike kursa. Kompletan materijal je poslužio za aktiviranje istoimenog online kursa koji je postavljen u moodle platformi i trenutno taj dvogodisnji elektronski kurs pohađa 27 učesnika.

Nakon 24 meseca redovnog prisustvovanja predavanjima, učesnici kursa dobili su diplomu Udruženja za medicinu sporta Srbije, kao potvrdu o uspešno pohađanom kursu. Diploma je potvrda ličnog usavršavanja i edukacije učesnika.

Ono što je vredno pomena a bitna je karakteristika ovog jedinstvenog programa edukacije u regionu, jeste radna atmosfera na kursu i prijatno druženje svih učesnika sa razmenom iskustva. Na obostrano zadovoljstvo, dogovorena je dalja saradnja sa svim kolegama u vidu podrške za razna naučna istraživanja i stručna usavršavanja.

Koristimo ovu priliku da se u ime Udruženja za medicinu sporta Srbije i Centra za sportsku ishranu i suplementaciju zahvalimo sledećim kolegama koji su nam u protekle dve godine ukazali poverenje da ih edukujemo i dodelimo diplomu za uspešno završen kurs (prema abecednom redu):

1 Aleksandra Karapandžić
2 Andrijana Ćulafić
3 Barbara Damnjanović Pažin
4 Biljana Vitošević
5 Danijela Ristić-Medić
6 Dragutin Stojmenović
7 Igor Stošić
8 Ivan Nikolić
9 Jasmina Timić
10 Marija Kostić
11 Milica Vukašinović Vesić
12 Predrag Milković
13 Radmila Jovanović
14 Sava Stojanović
15 Siniša Tanasković
16 Snežana Anđelković
17 Snežana Rajačić
18 Suzana Aćimović – Đumić
19 Svetlana Dramićanin
20 Tamara Stojmenović
21 Tatjana Manojlović
22 Vladimir Popović

Zahvaljujemo se Naučnom odboru kursa http://www.cis.edu.rs/kurs-ishrana-i-suplementacija/organizacija/ na čelu sa doc.dr Nenadom Dikićem na programskoj šemi i svim održanim predavanjima u protekle dve godine. Kurs nastavljamo u elektronskoj varijanti i sledeće godine čekamo drugu generaciju kolega koja će upešno sa nama učestvovati u edukaciji i podizanju svesti sportske javnosti o značaju pravilne ishrane i suplementacije.

Hvala na poverenju sa kojim nastavljamo kontinuiranu edukaciju!

0 0 votes
Article Rating

Pretplati se
Obaveštenja o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments