Tamara Salaški

atletičarka
Nakon ostvarenih uspeha tokom 2016. godine (7. mesto u Evropi i učešća na Olimpijskim igrama), odlučila sam da se malo više posvetim ishrani. Naravno da sam prvo otisla u Centar za sportsku ishranu i suplementaciju, gde sam odradila sve testove, kao i test na intoleranciju. Utvrđeno je da nema više proizvoda od kravljeg mleka i jaja, dobila sam preporučeni jelovnik i plan suplementacije. U početku nije bilo nimalo lako, jer sam bukvalno bila zavisnik od mleka. Kako je vreme prolazilo, počela sam da osećam rezultate nove ishrane: da manje “skupljam vodu”, nisam više osećala nadutost, da se bolje osećam. Naravno, to se kasnije sve prenelo na rezultate na stazi, koji su bili fenomenalni. I sada, nakon više od 3 godine, kada više nemam intoleranciju na jaja i kravlje mleko, jednostavno se još uvek pridržavam tih saveta. Mnogo sam naučila od dr Marije Kostić-Vučićević i od celog tima, mnogo sam istraživala i upoređivala svoje telo i svoje sportske performanse tokom tog procesa. Svima sam savetovala, i dalje to radim, da urade test na intoleranciju i da onda naprave svoj plan ishrane na osnovu toga. Mnoge svoje prijatelje sam savetovala da posete Centar za sportsku ishranu i suplementaciju, jer će dobiti savršenu uslugu i biće prezadovoljni rezultatima. Ja se svima u Centru iskreno zahvaljujem i presrećna sam sto imam priliku da sarađujem sa Vama. Vi ste deo mojih uspeha. Hvala za sve.

Milica Marinković

paraglajderka
Prilikom strogog pridržavanja liste namirnica na koje nisam intolerantna, a koje su mi predložene od strane Centra za sportsku ishranu i suplementaciju, primetila sam zadivljujuće rezultate. Neki od njih su sporije zamaranje, prevazilaženje dotadašnjih sopstvenih granica, uz iznenađenost kako mogu da nastavim više i duže, neverovatna unutrašnja “čistoća tela”. To nije dijeta, več način života, za koji je malo ljudi spremno da se odrekne omiljene hrane, a zarad svoje dobrobiti.

Staša Gejo

sportska penjačica
S obzirom da je u današnje vreme prvi korak ka promeni ishrane zapravo Google pretraga, teško je u moru saveta izabrati pravo rešenje. Nažalost, takvi programi retko stavljaju zdravlje klijenta na prvo mesto. U tom slučaju, jako je važno pratiti personalizovan program čiji prioritet je zdravlje, a omogućava optimalan performans, ne samo u sportu već i u svakodnevnom funkcionisanju pojednca. Iz ličnog iskustva mogu da trvrdim da je bliska i iskrena saradnja sa nutricionistom ključ do uspeha. Uspeh može biti željeni izgled, sportski rezultat ili jednostavno bolje funkcionisanje tela i uma. Zahvaljujući ozbiljnom i suštinskom pristupu i prilagođenom programu ishrane i suplementacije, uspela sam da ostvarim svoje velike ciljeve u sportskom penjanju, medju kojima su osvajanje Svetskih igara, Evropskog prvenstva i brojnih drugih uspeha. Pored samih rezultata takodje je i izuzetno zadovoljstvo saradjivati sa timom Centra za sportsku ishranu i suplementaciju, jer pruža čvrstu podršku i edukuje pojedinca kroz celokupan proces.

Jovan Bojičić

plivač
Želim da kažem, da su suplementacija i plan ishrane, koje sam imao i poštovao, mnogo pomogli pri treniranju i postignutim uspesima. Dobio sam više na snazi i energiji. Budio sam se odmoran. Treninzi su bili jako naporni i teški, ali sve sam uspeo da izdržim baš zbog toga što sam se pridržavao plana ishrane i koristio odgovarajuću suplementaciju.

Doroteja Joksović​

teniserka
Nov način ishrane me je potpuno preporodio. Smatram da je to kod profesionalnih sportista bitan ključ za postizanje vrhunskih rezultata. Od trenutka kada sam počela da izbacujem iz ishrane namirnice na koje sam intolerantna, bila sam svesna da će biti teško i da rezultati neće doći preko noći. Uz pomoć i podršku Centra za sportsku ishranu i suplementaciju, moj život se potpuno preokrenuo u pozitivnom smislu. Konzumiram hranu koja mi prija i ona me čini sitom tokom dugih i napornih treninga.

Aleksandar Kukolj​

džudista​
Dvadeset prvi vek je, uska specijalizacija je otišla daleko i nemoguće je da svi sve znaju, naročito ne na visokom nivou. Kako sam ulazio sve više u profesionalne vode sporta, baš taj visok nivo mi je sve više trebao i pojavila se potreba za ukljucivanje stručnjaka iz različitih oblasti. Kada je ishrana i suplementacija u pitanju moj izbor je bio CIS, i nisam pogrešio, rezultati su bili očigledni.

Ivana Popadić​

savate bokserka
Ušavši u program intolerancije na hranu, otvorila sam vrata nekom novom i zdravijem životu. Rezultati režima ishrane bili su uočljivi. Fizičke predispozicije bile su mi veće, krvna slika znatno bolja, imuni sistem se popravio i više nisam imala zdravstvenih smetnji vezanih za varenje hrane. Te takmičarske sezone sam postala prvakinja Evrope u savate boksu. Nakon završetka takmičarske karijere u 33. godini sam zatrudnela i nosila blizance. Pridržavala sam se režima ishrane, koji mi je pomogao da dobro iznesem blizanačku trudnoću i rodim dva dečaka. Zahvaljujem se Centru za sportsku ishranu i suplementaciju koji mi je dao mogućnost da sačuvam zdravlje i poboljšam kvalitet života.

Aleksa Rađenović​

plivač
Moj prvi susret sa Dr. Anđelković bio je uzbudlјiv i izuzetno edukativan. Ne samo što mi je pomogla da se zdravije razvijam kao sportista, naučila me je da slušam svoje telo i da znam šta mu je potrebno da dostignem vrhunac u sportu kojim se bavim! Nakon samo dva meseca primene njenih saveta moji rezultati su se drastično pobolјšali, i što je najbitnije, osećam se mnogo zdravije i jače.

Nikola Ratkov​

plivač
Meni kao profesionalnom sportisti ishrana i suplementacija mnogo znače i pomažu. Jer ja nisam sportista samo kada sam na treningu ili na takmičenju. Sportista sam i izvan tih aktivnosti. Ishrana mi dosta pomaže da budem efikasniji i izdržljivi na treningu, što mi na duže staze olakšava bolju kondiciju i formu. Samim tim sam i bolji na takmičenju. Jer ako unesem prave supstance u moj organizam u pravo vreme, na pravilan način i u pravoj količini, pomažem pre svega svom telu da bude zdravije, neopterećeno nepotrebnim kalorijama i daje tu neku snagu i izdržljivost na treningu, isto tako i na takmičenju. Uspeo sam i da smršam što mi je donelo veliki pomak u karijeri. U plivanju je važno da imamo što manji procenat masti da bi mišići lepo mogli da vrše svoju funkciju. Postao sam lakši u bazenu i manje sam se umarao. Ujutro sam ustajao bez problema, i čak sam se mnogo lakše osećao sa korigovanom ishranom. Suplementcija mi je tu kao „pomoć“ za oporavak tela. Jako je ključna i bitna svakom sportisti pa tako i meni. Pomaže mi na mnogo nivoa za bolji i efikasniji napredak. Naravno tu je isto i imuni sistem koji je ojačan sa dodatnim vitaminima koje ne mogu da unesem u određenoj količini preko ishrane. Meni suplementacija donosi dosta napretka na samom treningu, isto tako i na takmičenju. Jer što sam jači i izdržljiviji na treningu to sam jači i izdržljiviji na takmičenju. Ja smatram da je suplementacija dosta važna za sve ljude. Ne samo za nas sportiste. Jer nešto što ne mogu da nadoknadim suplementacijom nadoknadiću ishranom i obrnuto.

Filip Radojević​

vaterpolista
Oktobra 2017. godine na preporuku sam došao u Centar za sportsku ishranu i suplementaciju. Moram da napomenem da pre toga nisam imao nikakva znanja o značaju ishrane u sportu, i nisam koristio suplemente. U saradnji sa doktorima promenio sam ishranu, uvedeni su suplementi i vitamini. Posle par meseci su se videli rezultati. Počela je da raste mišićna masa na uštrb masnih naslaga. Ukratko i najprostije rečeno, vrhunski sport bez kontrolisane ishrane i suplementacije nema budućnost. U mom slučaju za dve godine od 80 kg do 92 kg. Na treninzima i utakmicama poletniji, energičniji, fokusiraniji… Naravno saradnja sa Centrom se nastavlja. Sportski pozdrav!

Uroš Spajić​

fudbaler
Smatram da je za svakog čoveka, ne samo za sportiste, način ishrane vrlo važan. Uostalom, ja sam iz tog razloga sa dr Marijom Kostić-Vučićević počeo program intolerancije, i evo, i dan-danas ga poštujem, prija mi i osećam se odlično. Naravno, moje fizičke sposobnosti su se poboljšale.
Veliku zahvalnost dugujem i dr Mariji, jer je od samog starta bila jako profesionalna i razumela šta želim i šta mi je potrebno.